香港中小學公民教育的發展與對策

Research output: Contribution to journalArticles

Abstract

本文剖析了香港於回歸前後公民教育的發展。因受前殖民地教育的影響,回歸初期,香港中小學生的建構新國民身份教育進展不大;近年特區政府逐步加強推行公民教育。作為一個國際城市,在全球化的情境中,香港學校要以全球、國家和本土等三個層次向學生推行公民教育,以應對學生的需要。 Copyright © 2011 華東師范大學.
Original languageChinese (Traditional)
Pages (from-to)120-128
Journal基礎教育
Volume8
Issue number2
Publication statusPublished - Apr 2011

Citation

胡少偉(2011):香港中小學公民教育的發展與對策,《基礎教育》,8(2),頁120-128。

Keywords

  • 公民教育
  • 香港教育
  • 國民身份
  • The development and countermeasure of civic education in Hong Kong’s school